هیچ کس نمیتواند منکر تسلط گوگل پلی بر بازار اپلیکیشن و نرم افزار موبایلهای هوشمند شود. امروزه تقریباً 3.48 میلیون اپلیکیشن در گوگل پلی ثبت شدهاند و روزانه 3739 اپلیکیشن جدید نیز به این تعداد افزوده میشود. حال اگر شما هم میخواهید نحوه انتشار اپلیکیشن روی گوگل پلی را یاد بگیرید، خواندن این مطلب در خصوص آموزش ثبت اپلیکیشن در گوگل پلی را به شما توصیه میکنیم.
آموزش گام به گام ثبت اپلیکیشن در گوگل پلی
در ادامه این مطلب آموزش ثبت اپلیکیشن در گوگل پلی را در هفت مرحله توضیح میدهیم. توجه داشته باشید برای جلوگیری از بروز مشکل و اشتباه، این مراحل باید به ترتیب ذکر شده طی شوند.
گام اول؛ کنسول دولوپر گوگل پلی
ساخت اکانت دولوپر گوگل برای ثبت و منتشر کردن اپلیکیشن در گوگل پلی ضروری است. در واقع این کنسول مانند یک اتاق کنترل برای دولوپرها عمل میکند که از طریق آن عملکردهای مربوط به ثبت اپلیکیشن در گوگل پلی را مدیریت میکنند.
ساخت اکانت دولوپر گوگل با یک هزینه 25 دلار همراه است که کافی است یک بار برای همیشه آن را پرداخت کنید؛ یعنی با یک بار پرداخت این مبلغ و ساخت اکانت، برای همیشه به تمامی عملکردهای کنسول دولوپر گوگل دسترسی خواهید داشت و دیگر لازم نیست عضویت خود در این کنسول را تمدید کنید. بعد از ساخت اکانت دولوپر گوگل، دیگر هزینهای برای انتشار اپلیکیشنها در گوگل پلی پرداخت نخواهید کرد و میتوانید هر تعداد اپلیکیشن که میخواهید را در گوگل پلی ثبت نمایید.
خرید اکانت گوگل دولوپر در ایران
به دلیل تحریمهای اقتصادی علیه ایران، متاسفانه ساخت اکانت دولوپر گوگل برای کاربران ساکن ایران با چالشهای زیادی همراه است. چرا که این سرویس به کاربران ساکن ایران خدمات نمیدهد و همچنین پرداخت دلاری مبلغ عضویت نیز برای شهروندان ایرانی کار راحتی نیست.
به همین منظور، وب سایت مجازیاتو شرایطی را فراهم کرده تا دولوپرهای ایرانی بتوانند به راحتی در کنسول دولوپر گوگل عضو شوند و از امکانات و مزایای آن استفاده کنند. تنها کافی است معادل ریالی مبلغ عضویت را از طریق درگاه بانکی موجود در مجازیاتو پرداخت کنید و سپس مشخصات اکانت دولوپر گوگل خود را از مجازیاتو تحویل بگیرید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه خرید اشتراک گوگل دولوپر در مجازیاتو مراجعه نمایید.
گام دوم؛ ایجاد اپلیکیشن
گام بعدی برای انتشار اپلیکیشن روی گوگل پلی، ایجاد و تعریف اپلیکیشن روی کنسول دولوپر گوگل پلی است. برای این کار وارد اکانت خود در کنسول دولوپر شوید و این مراحل را طی کنید:
- در منو، گزینه All applications را انتخاب کنید.
- گزینه Create Application را بزنید (مانند تصویر پایین)
- اسم اپلیکیشن را وارد کنید (این اسم بعداً قابل تغییر است)
- حالا روی Create کلیک کنید.
گام سوم؛ لیستنیگ اپ استور
لیستینگ شامل فرمهای مختلفی میشود که در آن اطلاعات مربوط به اپلیکیشن همراه با جزئیات از شما خواسته میشود. اطلاعات خواسته شده را وارد کنید و همچنین مطمئن شوید که در قسمت app description، از کلمات کلیدی مناسبی استفاده کنید تا اپلیکیشن شما شانس بیشتری برای دیده شدن داشته باشد.
گام چهارم؛ آپلود باندل یا APK اپلیکیشن در گوگل پلی
حالا از شما خواسته میشود تا فایلهایی مثل باندل اپلیکیشن و یا APK را روی کنسول دولوپر آپلود کنید. برای این کار، وارد قسمت Release Management شوید و از منو گزینه App Release را انتخاب کنید. در اینجا به شما چهار گزینه برای انتشار اپلیکیشن داده میشود: تست داخلی، تست بسته، انتشار محصول و تست باز.
گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و Create Release را بزنید. حالا به صفحه اپلیکیشن جدید در کنسول منتقل میشوید. در اینجا از شما سؤال میشود که آیا میخواهید امضای گوگل پلی روی اپلیکیشن شما نشان داده شود یا نه، اگر نمیخواهید این اتفاق بیفتد، گزینه OPT-OUT را انتخاب کنید.
حالا Browse files را زده و از فایل APK و یا باندل اپلیکیشن را مطابق با دستورالعمل گوگل پلی آپلود نمایید. بعد از پایان کار، برای تأیید اطلاعات روی Review کلیک کنید. اگر همه چیز مطابق نقشه پیش رفت، گزینه Save را بزنید تا تغییرات ذخیره شود.
گام پنجم؛ نمره دهی به محتوا
رتبه دهی به محتوای اپلیکیشن اهمیت زیادی دارد چرا که اپلیکیشنهایی که این مرحله را نگذرانده باشند، ممکن است به کلی از گوگل پلی پاک شوند. برای نمره دهی به محتوا، از منوی سمت چپ تصویر در کنسول دولوپر گوگل گزینه Content Rating را انتخاب کنید. سپس مطابق دستورالعمل پیش رفته و گزینه Continue را بزنید و در فرم ارائه شده، آدرس ایمیل خود را وارد کرده و Confirm را بزنید.
در اینجا پرسشنامهای از سوی گوگل به شما ارائه میشود که باید آن را تکمیل کنید. بعد از تکمیل پرسشنامه گزینه Save Questionnaire را بزنید و سپس Calculate Rating را انتخاب کنید تا نمره اپلیکیشن خود در پلی استور را مشاهده کنید. در گام آخر، برای ثبت نمره روی Apply کلیک کنید.
گام ششم؛ تنظیم توزیع و قیمت اپلیکیشن
حالا باید مشخص کنید که میخواهید اپلیکیشن در کدام نواحی جغرافیایی در دسترس کاربران قرار بگیرد. توجه داشته باشید که گوگل اجازه نمیدهد تا یک اپلیکیشن در همه نقاط جغرافیایی و به شکل سراسری عرضه شود. پس حتماً باید کشورهای هدف خود را برای انتشار اپلیکیشن انتخاب نمایید.
پس از آن نوبت به تنظیم قیمت اپلیکیشن میرسد. اگر میخواهید اپلیکیشن را رایگان توزیع کنید، در نظر داشته باشید که گوگل اجازه نمیدهد تا اپلیکیشنهای رایگان پس از مدتی به شکل پولی عرضه شوند. در نتیجه اپلیکیشن رایگان تا همیشه رایگان خواهد ماند؛ اما اپلیکیشنهایی که از ابتدا پولی بودهاند، میتوانند قیمت خود را برای فروش تغییر دهند.
همه این تنظیمات از همان قسمت Pricing and Distribution در منوی سمت چپ تصویر در دسترس هستند. در اینجا هم قیمت مورد نظر و هم کشورهایی که اپلیکیشن در آنها در دسترس خواهد بود را میتوانید انتخاب کنید. علاوه بر آن، اگر اپلیکیشن شما برای کودکان زیر 13 سال مناسب است، در مقابل گزینه Primary Child-Detected گزینه Yes را انتخاب کنید. در غیر این صورت، گزینه No را بزنید. تنظیمات مشابهی نیز برای نمایش تبلیغات درون اپلیکیشن وجود دارد که با Yes و No میتوانید آن را فعال یا غیر فعال کنید.
گام هفتم؛ انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی
بعد از آنکه مراحل قبل را به درستی انجام دادید، گام آخر در آموزش ثبت اپلیکیشن در گوگل پلی همان انتشار اپلیکیشن است. برای این کار باید دوباره به قسمت App Releases در کنسول دولوپر گوگل برگردید و گزینه Manage Production و سپس Edit Release را انتخاب کنید. بعد از آن روی دکمه Review کلیک نمایید و گزینه Start rollout to production را انتخاب کنید.
در پایان گزینه Confirm را انتخاب کنید و تبریک میگوییم! حالا اپلیکیشن شما به پلتفرم گوگل پلی استور اضافه شده است اما هنوز یک مرحله دیگر باقی مانده تا کاربران بتوانند آن را دانلود و نصب کنند. این مرحله همان بازرسی و تأیید توسط گوگل است تا مطمئن شود که اپلیکیشن شما قوانین و مقررات گوگل پلی استور را رعایت کرده است.
در گذشته نه چندان دور این بازرسی فقط یکی دو ساعت طول میکشید؛ اما امروزه و پس از به روز رسانی قوانین مربوط به حریم خصوصی در گوگل پلی، این بازرسی و تأیید اپلیکیشنهای جدید مدت زمان بیشتری طول میکشد. حتی ممکن است اپلیکیشن شما بیش از یک روز در صف انتظار برای دریافت تائیدیه قرار بگیرد؛ بنابراین در این مرحله جز صبر و شکیبایی کاری از دست شما بر نمیآید. پس از پایان بازرسی و در صورتی که اپلیکیشن شما مشکلی نداشته باشد، بلافاصله در گوگل پلی استور منتشر میشود و کاربران میتوانند اپلیکیشن شما را روی دستگاههای اندروید خود نصب نمایند.